вторник, 31 януари 2012 г.
728/365 И други се включиха в розовата вълна
И на други витрини се появи розово. Въпреки, че и на двете снимки розовото изглежда като червено цветът е тъмно-розово-цикламено.
Снимките са от витрини на Бенетон и Тера Нова.
понеделник, 30 януари 2012 г.
неделя, 29 януари 2012 г.
събота, 28 януари 2012 г.
725/365 Започна разлистване на терасата
петък, 27 януари 2012 г.
четвъртък, 26 януари 2012 г.
сряда, 25 януари 2012 г.
722/365 За месеца на любовта
вторник, 24 януари 2012 г.
721/365 Цветове разни, но основния е сивия
понеделник, 23 януари 2012 г.
720/365 Последното грозде
Това е съвсем последното грозде. Независимо от външния си вид става за ядене, това, което не е мухлясало. Просто е леко стафитизирано.
неделя, 22 януари 2012 г.
719/365 Едно пътуване с влак и сняг и без сняг
събота, 21 януари 2012 г.
718/365 Синьо
На витрината, където за първи път снимах тъмно червеното в този сезон сега има синьо. Това може би е цвета турско синьо. Дали той ще е модерен цвят?
Магазинът е Вива Мода.
петък, 20 януари 2012 г.
717/365 Чай
четвъртък, 19 януари 2012 г.
716/365 Китайски съд за семена
сряда, 18 януари 2012 г.
715/365 И пак последна коледна елха за сезона
Тази снимка съм забравила да я вкюча преди нова година.
Бих казала традиционна коледна елха, зелена с червена украса.
И тъмно червено на витрината.
Снимката е от витрина на Марк и Спенсър
вторник, 17 януари 2012 г.
понеделник, 16 януари 2012 г.
713/365 Кокичета
Тази година са по-късно от миналата година, и според мен не само в моите записки.
Например тези са точно от преди една година, но са в почти прецъфтяваща фаза и са били цъфнали 2-3 седмици по-рано.
неделя, 15 януари 2012 г.
712/365 Грозде след Нова година
Останало е чак до сега, защото било оставено за Коледа, но сме го били забравили.
Даже имало още едно.
събота, 14 януари 2012 г.
петък, 13 януари 2012 г.
710/365 Сирене Качота
Има вкус на нашия кашкавал, не е солено, но може би малко по-кисело.
Има вид, че е месено.
Има 45% мазнини в сухото вещество. Но от друга страна от етикета, който е с превода, който е върху оригиналното описание на съдържанието се вижда, че мазнините в 100гр са 21.5грама, което значи 21.5% в цялото вещество. А това значи 50% вода?
Не изглежда толкова воден. Все пак и от пред пише 45% мазнини.
Цената по време на промоцията тази седмица в Лидл е под цената на обикновените ни кашкавали.
четвъртък, 12 януари 2012 г.
709/365 Тъмно червено
Може би така се появи тъмно червеното на витрините на МОЛ-а. Защото преди коледа не можа да се вмести.
Снимките са от магазини на Мотиви и Орсей.
сряда, 11 януари 2012 г.
вторник, 10 януари 2012 г.
707/365 Обяд от Пикадили 3
Помело и сирене.
И от двете изядох половината.
Цената на помелото беше 1.59 (голяма промоция), а на сиренето 1.35. На половиното си е обяд за 1.50.
понеделник, 9 януари 2012 г.
706/365 Витрините след Нова година са празни. Магазините също
неделя, 8 януари 2012 г.
705/365 Книгата на Жак Пепен
събота, 7 януари 2012 г.
704/365 Азалията
Азалията се е стабилизирала да цъфти около нова година у нас. Може да стане по-рано или по късно. Не се брои за двукратно цъфтене през една година, просто февруарското е било закъснение.
петък, 6 януари 2012 г.
четвъртък, 5 януари 2012 г.
702/365 Контраст или ...
сряда, 4 януари 2012 г.
вторник, 3 януари 2012 г.
700/365 Сандвич Норд Сии / Норд Зее
Струва 4.99л Ние имаме намаление 10%. Има и промоции, а намалението е дори и върху промоционалната храна.
Но цената е над 4 лева, въпреки, че няма прибори за хранене с него и не може да спадне към групата на изисканите, а към бързата храна.
понеделник, 2 януари 2012 г.
699/365 Пълнено пиле с разни неща
Пълнено пиле със сирене моцарела, сирене халуми, ананас и картоф.
Едното сирене е меко (моцарелата) и ананаса също.
Другото сирене е твърдо и картофа също.
Халумито е много солено.
Двете сиренета избрах, защото не се разтичат при загряване.
При тези силни вкусове може да не се соли и подправя с друго отвътре.
За отвън останаха от твърдите елементи - халуми и картофи. За подправка 3-4 резенчета мандарини - с такова разполагах. И така и отвън може да не се подправя повече.
Пече се увито във фолио.
Правих го два пъти - на 31, но тогава имаше много ядящи и не можах да го оценя, и на 2-ри.
Това са само елементите за пълнежа...