събота, 28 февруари 2015 г.
петък, 27 февруари 2015 г.
1855/365 Photo Friday 'Leaves'
Листа и гъби |
Снимката е Кю Гардън, Лондон, от ноември.
четвъртък, 26 февруари 2015 г.
сряда, 25 февруари 2015 г.
1853/365 Дънково и доматено, издание 2015
вторник, 24 февруари 2015 г.
понеделник, 23 февруари 2015 г.
неделя, 22 февруари 2015 г.
събота, 21 февруари 2015 г.
петък, 20 февруари 2015 г.
1848/365 Photo Friday 'Gray'
Манията по сивото не пропусна и този сайт. Темата на рубриката Photo Friday е 'Gray'/ 'Сиво'.
Снимката е от януари. Тогава времето е най-сиво.
Снимката е от януари. Тогава времето е най-сиво.
четвъртък, 19 февруари 2015 г.
сряда, 18 февруари 2015 г.
вторник, 17 февруари 2015 г.
понеделник, 16 февруари 2015 г.
неделя, 15 февруари 2015 г.
събота, 14 февруари 2015 г.
1842/365 Послание
Това послание не е за този ден. Но пък много му отива.
То е сложено на място, което няма собственик от години и не се плаща за рекламна площ.
Надявам се, че получателя го е прочел.
Това също е една от старите къщи, която ще се саморазруши. Преди време изглежда са зазидали прозорците и. Къщата е зад театъра в Пазарджик.
То е сложено на място, което няма собственик от години и не се плаща за рекламна площ.
Надявам се, че получателя го е прочел.
Това също е една от старите къщи, която ще се саморазруши. Преди време изглежда са зазидали прозорците и. Къщата е зад театъра в Пазарджик.
петък, 13 февруари 2015 г.
четвъртък, 12 февруари 2015 г.
сряда, 11 февруари 2015 г.
вторник, 10 февруари 2015 г.
понеделник, 9 февруари 2015 г.
1837/365 Традиционна снимка
неделя, 8 февруари 2015 г.
1836/365 Червена къща
Някои от старите къщи все още се поддържат.
Обикновено ги боядисват червени. Така изглеждат по-нови.
Тази къща е на улица Екзарх Йосиф в Пазарджик. С нова дограма. Но някак си външния вид не е добре оправен. Само е замаскиран
Обикновено ги боядисват червени. Така изглеждат по-нови.
Тази къща е на улица Екзарх Йосиф в Пазарджик. С нова дограма. Но някак си външния вид не е добре оправен. Само е замаскиран
събота, 7 февруари 2015 г.
1835/365 Защо не снимахте преди 70 години
петък, 6 февруари 2015 г.
1834/365 Photo Friday 'Weather'
Времето днес е много подходящо за снимка в рубриката Photo Friday по темата 'Weather'/ 'Времето'.
четвъртък, 5 февруари 2015 г.
1833/365 Супер тънки якета
Въпреки, че идеята на супер тънки якета, които са от специална материя и са изработени така, че да са топли е започнала от фирмата uniqlo, вече много често се предлагат от други фирми.
Тези якета са с много скромна кройка, без никакви елементи и винаги са на саламчета. Този дизайн трудно се вписва в общия вид на другите дрехи. Трябва да си облечен в минималистицхни дрехи и обувки, за да не изглеждаш смешно.
Снимката е от витрина на Бенетон.
Тези якета са с много скромна кройка, без никакви елементи и винаги са на саламчета. Този дизайн трудно се вписва в общия вид на другите дрехи. Трябва да си облечен в минималистицхни дрехи и обувки, за да не изглеждаш смешно.
Снимката е от витрина на Бенетон.
сряда, 4 февруари 2015 г.
вторник, 3 февруари 2015 г.
1831/365 Дойде февруари и цветовете станаха ярки
Като дойде февруари цветовете на витрините станаха по светли.
Тъмно червеното на същата витрина е заместено от розово-червено, което преди време бих класифицирала и като доматено.
Снимката е от витрина на Мотиви.
Снимката е включена в рубриката Ruby Tuesday.
Тъмно червеното на същата витрина е заместено от розово-червено, което преди време бих класифицирала и като доматено.
Снимката е от витрина на Мотиви.
Снимката е включена в рубриката Ruby Tuesday.
понеделник, 2 февруари 2015 г.
1830/365 Булгур
След като готвих няколко пъти булгур със свинско открих, че трябва някаква подправка, за да
се впише вкусът на жито с вкусът на месото. Иначе много силно изпъква вкусът на житото и не се вписва с вкуса на месото. След първият път четох какви подправки се слагат, но дори след като сложих риган не стана. Даже сложих малко горчица, защото бях харесала много едно ястие - пълнен патладжан с булгур и кайма със сос горчица и реших, че именно това е придавало вкуса. При готвенето слагах и доста големи количества зеленчуци, включително суров патладжан, на който не му е изцеждана черната вода. Но нито това, нито горчицата и ригана не доведоха до уловима промяна на вкуса.
Тогава ядох булгур с нахут в едно заведение и открих, че подправката, която е необходима е чесън.
Имах пресен чесън. Пробвах. Открих, че това е необходимата добавка към ястието.
се впише вкусът на жито с вкусът на месото. Иначе много силно изпъква вкусът на житото и не се вписва с вкуса на месото. След първият път четох какви подправки се слагат, но дори след като сложих риган не стана. Даже сложих малко горчица, защото бях харесала много едно ястие - пълнен патладжан с булгур и кайма със сос горчица и реших, че именно това е придавало вкуса. При готвенето слагах и доста големи количества зеленчуци, включително суров патладжан, на който не му е изцеждана черната вода. Но нито това, нито горчицата и ригана не доведоха до уловима промяна на вкуса.
Тогава ядох булгур с нахут в едно заведение и открих, че подправката, която е необходима е чесън.
Имах пресен чесън. Пробвах. Открих, че това е необходимата добавка към ястието.