сряда, 9 март 2011 г.

402/365 Изложение Флора 2011 пролет


Изложение Флора 2011 пролет се провежда от днес до неделя в НДК на обичайното място. Изложителите не са се увеличили, но вече почти всички предлагат луковици, семена или разсад за храсти, плодни дървета и лози или някакви по-особени растения, които не може да се намерят във всеки цвеарски магазин.
Цените са твърде занижени, но не е ясно качеството. По-скоро не е ясно дали това, което се продава съответства на сорта, който сте поискали и какви гаранции може да дадат изложителите. Някой от тях са дългогодишни и при условие, че сте доволни от техните неща може да повторите. Иначе си казвате, то и без това струваше 5 лева. Въобще нешата приличат на кренвершите за 3 лева и т.н.
Луковиците за летните цветя, които се продават сега са с по-устоичиви характеристики от тези за пролетните (които се продавт през есента) или поне тези, кото избирам аз. Аз открих, че изборът на изчанчени и префърцунени разновидности води до еднократна поява на растенията и ако човек иска да ги има за многократно трябва да избира по-проси сортове и дори разцветки типични за този вид, а не странни. Въпреки, че тези прости разновидности по-лесно се намират и с размяна със съседите има доста много правилни разновидности, които нямате, за постоянното увеличаване н разнообразието в градината.
Тази година си купих Астилбе, зашото съм го виждала в Бон в градините на хората.
Купих си и разни семки и още една амриканска боровинка, въпреки, че не е от предишното място, а е от хора, които не знаят какво продават.
Но какво да се прави.
От друга страна от 3 години чакам едни аронии, купени от съвсем редовни изложители да родят и още няма такива изгледи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.