понеделник, 19 ноември 2012 г.

1023/365 Финал за 1000 километра благотворителен Балкански дуатлон

След 10 дни участниците в 1000 километра благотворителен Балкански дуатлон са финиширали в Букурещ.
1000 километра благотворителен Балкански дуатлон
Идеята за инициативата, голяма част от организацията, както и единствения участник, покрил цялото разстояние е на Станислав Георгиев, финансов директор на Тириак банк, която както обикновено обяснявам е румънската БулБанк. В цялостния проект е реализиран с основното съдействие на банките на Уни Креди Груп в България и Румъния, както и с другите организации на Уни Креди Груп в двете страни, Уни Кредит Кънсюмър Файненсинг и Уни Кредит Лизинг. Голяма част от участниците, както и самия Станислав са служители в тези организации.
Аз участвувах частично в процеса по засаждане на дърветата по пътя, които не са на всеки километър, но се надявам да останат по-дълго от километричните камъни, каквито вече няма никъде. Дърветата са Гинко билоба и Метасеквоя, като те са "дървета изкопаеми" видове, които не са се променили от милиони години, а също имат статут на защитени видове. Пътят, по-който са засадени съвпада с маршрута, който главния инициатор минава с кола (колко прозаично на фона на минаването им с колоездене и тичане) на всеки 2-3 седмици и вероятно ще ги полива, което също е много важно в първите две години.
Също като служител на Уни Кредит Груп участвувах в бягането, но много, много малко на фона на цялата дистанция.
Искам да кажа, че това е благотворителна инициатива. Ако искате може да дарите пари за някоя от инициативите, има 8 български, като се избере такава валутата става левове. Дарението се записва към участник, който Ви е направил най-силно впечатление. Там има и моето име, единственото без фамилия, ще каже човек, че съм най-вътрешна, а и без снимка може да не ме познаете. Не е задължително да сте впечатлени от мен, може да се впечатлите от някой друг. Краткото резюме след края може да прочетете на картинката тук, а и от самия сайт. Има известен проблем със страниците за превода на парите. В крайна сметка може да се направи директно към сметката на асоцияцията. Ако наистина искате да направите дарение вероятно правите и без много афиширане, но сега може да го направите за някоя от тези каузи.
Боряна / Boryana

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.