събота, 11 юни 2011 г.

496/365 Гинко горичка - Южен парк


Малко е намаляла. Крайните места са заети от други, новозасадени дървета. С панделка и камък с надпис на фирма, която вероятно е спонсор. Някой от надписите вече са паднали.
В крайните редици гинко дърветата бяха по-малки, защото са по-изгризани от кучета. През там минават всички кучета и на повод и свободните. Вътрешните дървета се нападат само от свободните. Тези крайни места са били по-примамливи за място, където да се виждат надписите на фирмите спонсори. Някои от гинко дърветата са имали останали много късо стъбло и ново избило стъбло, което новите садители не са зачели и са били закопани или напълно изкопани.
Според мен дървета може да се садят без проблем на места, които не са бивши, сегашни и бъдещи пътеки на хора и свързаните с тях неща, например кучета, колелета и др. И външните места попадат в проблемните. В крайна сметка има достатъчно вътрешни места, за да има колкото е била основната бройка - 89. През есента бяха толкова, но сега са 72. На по-вътрешните места има и живели там две, дори три години, но все още не изглежда като да има напредък, което е разстойващо.
Проблемът сега е, че валежите са значително по-малки от миналата година. Не може да се разчита на поливащи от фирмите за озеленяване, след като се садят дървета върху други. А не може да се засадят толкова много дървета, дори и като дарение, без тяхно знание.
Сега дърветата са разкопани и мулчирани и почти всички оградени с по няколко клечки. Ако минавате през там полейте някое от тях с вода, моля.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.