петък, 20 април 2012 г.

810/365 Зелени дни

Зелени дни в градинката пред Народния театър.

Палатки, хора, био храни (главно хляб и мед), био козметика и много брошури. Твърде много брошури.
Една анкетьорка прави анкета за въглеродния отпечатък на събитието. С въпроси как сме дошли до тук.
Почти всички посетители си купуват нещо биологично, което е достатъчно скъпо, а е и био и всъщност се издължават за въглеродния си отпечатък. Всички производители на био продуктите също са се издържили.
Но посредниците? Брошурите, не само хартията, а всички принтери, които са участвали в отпечатването, заедно с всичките цветни глави, които са произведени. А всички хартиени опаковки на всяко нещо. Защото храните са дребно заради цената, а всяко се оказва с хартиена опаковка. И още много други неща там...
Аз не съм привърженик на био храните. Защото не трябва да има вреден начин на производство на храна и вредни храни въобще по света. Всяка такава дейност е престъпление срещу човечеството. Може би за това не бях достатъчно положително впечатлена.
А в самата градинка има големи изкопни работи за съоръжения за поливане, според мен. Каузата е добра, особено, ако те работят. Иначе изкопните работи за осъществяването и са твърде драстични. Но едва ли някой ги е забелязал. Би било доста екологично, по-скоро свързано с отговорното развитие, точно посредниците от това мероприятие да се включат в правенето на изкопите, за да стане всичко по-интелигентно и да е по-голяма вероятността да върви, защото работниците там не са съвсем сръчни и работни.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.