петък, 23 декември 2011 г.

689/365 Френска баклава


Баклава, в която плънката е като тесто за кекс или сладкиш с по-малко от обикновеното брашно, и много повече орехи. В тестото може да се слажат миризми като ванилия или канела, но може и да не се слагат.
Нашата френска баклава обикновено е навита, защото тестото може да излезне от мястото си по време на печенето. А наложената баклава се реже на фигури преди печенето.

2 коментара:

  1. Баклавата нали се прави с кори и плънка?! Това с тестото не го разбрах! Каква е рецептата за тестото, стана ми интересно. Обичам баклава с много орехи и да е хрупкава. Някои слаган лукум, за жалост той хич не е по моя вкус :(

    ОтговорИзтриване
  2. Ами плънката е кексово тесто с много орехи с набухвател (бакпулвер), а не само орехи.

    ОтговорИзтриване

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.