![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjOFuQtqQ1uFYVzRnChr37ls22KLcFPXD_Rd-4VsvBC2vI-OIukvzdr4EBbKfm6XDjEuhtooZdWGpJtEPT_30_FEWkavSP5v1haws4kYjYCapHjcCXSh4f9auKG0WAlgIlooInNXA7tUrc/s400/bpb_20181222_111656360.jpg)
Вари се боб с лук и моркови. Както обикновено, предварително накисване, хвърляне на вода, всеки както си вари боб. Прави се запръжка с червен пипер, или с лютеница или дори с айвар от магазина (почти навсякъде по света има) и с брашно, но малко повече, колкото за сос бешамел за заливка на мусака. Като се запържи много малко се сипва от водата, в която е врял фасула или просто вода и се слага боба. Така получената смеска на село е известна като запържен боб.
За Коледа се пълни в сушени чушки. Чушките се накисват в топла вода и дови малко се варят на много слаб огън за известно време, за да омекнат и защото смеската е практически сготвена. Смеската, която не се побере е наоколо в тазата. Запичат се както чушките, пълнени с ориз.
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.