понеделник, 10 май 2010 г.

99/365 Обядът ми днес - био кисело мляко


Днес за обяд реших да си купя биологично кисело мляко. Трайността, която се вижда на капачката е 22 май. Това ме навежда на мисълта, че е поне две седмици. Малко много изглежда за продукт кисело мляко, който да е съвсем биологичен.
Самото мляко не беше твърдо, каквото се оказва напоследък почти всяко мляко. Твърдостта не се постига само с масленост, а със сухо вещество с кодовото название млечни протеини с животински произход на прах, каквито има сигурно във всяко мляко и вероятно всеки друг млечен продукт. Това си е доста меко, каквото трябва да е мляко с масленост 3.6%, а не като домашно мляко. Доколкото знам реално маслеността на кравето мляко е над 4.5%, каквото е максимално продаващото се в магазините краве мляко (прясно или кисело).

Имаше цвик, имаше нещо като по-маслен каймак, но е малко жълто.
Най-важно според моите критерии няма хубав вкус. Не е нито кисело, нито сладникаво, но просто няма хубав вкус. Не ям храна, която няма хубав вкус, даже да е златна, както се казва.

1 коментар:

  1. Започнах много да се дразня от тези надписи "Био". Нашите търговци пак намериха начин да си пробутват скъпо стоката. Колко е Био само те си знаят, ама нейсе...

    ОтговорИзтриване

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.