понеделник, 18 юни 2012 г.

869/365 Зелен фасул

Зелен фасул с жълта шушулка
Зеленият фасул вече е готов. Даже консервирането е било предишната неделя.
Зеленият фасул с жълти шушулки е с кафяви, нашарени с лилави раета зърна. Той става и за люпен боб, като се чака бобчетата да наереят, преди да започнат да съхнат.



Тънкият зелен фасул още е млад
Фасулът със зелени шушулки е с черни бобчета и може би заради цвета на люспата им, който би направил манджата твърде тъмна, или заради неподходящ вкус, те не се говят на чупен боб.


Зелен фасул, подготвен за бланширане

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.