сряда, 31 юли 2013 г.

1276/365 Второ писмо до Софийска община, направление „Зелена система, екология и земеползване“

Здравейте отново,
Изсъхнало лирово дърво в следствие грижите на Озеленяване София
Може би няма да се вмести одобрението на писмото ми и евентуален отговор от страна на общината в седмицата, която е предвидена за тези въпроси. Забелязвям, че и във форума няма отговори на въпросите, публикувани от хората. Ама то въпросите на хората съвсем не са важни.
Бих искала да кажа, че разполагам с много сведения за засадените от общинските фирми дървета на общинска земя в София, като брой засадени, брой оцелели на следващата година, повторно засаждане и оцеляване и т.н. Много от тези места са докуменирани със снимки, някои от които съм публикувала през годините. Ако нямате подобни сведения може да Ви кажа, че преживяемостта на новозасадени дървета за период над две години е много малка. Основните фактори са липса на поливане през лятото, действията на косачите, едновременно с това са неправилно засаждане или засаждане на дървета, изостанали в разсадниците, засаждане на места, които явно пречат на нещо, общо взето на някой човек. Към това трябва да се прибавят и три дебели странични кола, с които се ограждат дърветата при засаждането, които явно са от отсечени (загинали), по-възрастни дървета, които напразно са загинали, защото дървото, което ограждат също обикновено загива. Тези действия не са нито зелени, нито екологични, нито се вписват в идеята за устойчиво развитие, въобще изключително непрофесионални.
Причината за изсъхване на дървото - остъргване на кората от косачи, които вероятно са към озеленяване София
Аз ще продължа да публикувам наблюденията, които правя върху преживяемостта на новите дървета, които са във владението на общината, като зачително ще увелича точните бройки при засаждане и след време, като мястото, годината и т.н. Бих могла да публикувам такива сведения веднъж седмична в следващите няколко месеца и те няма да се изчерпят. В крайна сметка, ако Вие не виждате какви са резултатите от Вашата дейност може да ги разберете от Интернет. Дори сега да не се оценяват дейсвията на институциите и хората в тях чрез написаното в Интернет някой ден ще започнат. Както вече работодателите преглеждат профилите на евентуалните си служители, така ще се преглеждат и дейностите на фирмите и дори точно дейностите, които са свързани с човека, който ги е свършил. И то не в официалните Интернет сайтове, които също са проформа. Като например форума н общината тук, в който няма отговори от страна на общината. Аз под понятието форум разбирам нещо като диалог, а не ние сме Ви дали думата, Вие си питайте. Но отговори няма нито във форума, нито в блога.
Боряна Боева


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.