четвъртък, 11 февруари 2010 г.

10/365 Доматите са засадени, но Нет Из Сат спря интернета


Малко количество от семките от домати и няколко семки от чушки (по-големите, лично събрани) са засадени в саксия. Малко нагъсто са, но в ограничени условия все така се получава. После засипахме с малко пръст и самата саксия сложихме в найлоново пликче. Така по-малко изсъхва почвата. Така, че се вместихме в крайния срок от най-ранното засаждане на доматите от етикета.
Растенията домати от лично събирани семки доста често се разболяват и за това използваме купено семе. При пипера това не е така. Купените семена домати обикновено имат указаната кълняемост, а за пипера е по-малка. Семена за домати от старите сортове розови не съм виждала. Вече има много нови сортове розови домати на пазара, за които може би може да се намерят семена.
Имаше някакъв проблем с итернета, който ми го пуска Нет Из Сат снощи.
На първото обаждане казаха, че вече работят и ще стане до след малко.
На второто вече казаха, че са го оставили за следващия ден. Е лек мързел и леко заблуждаване на клиентите. Февруари, 8 вечерта, снежна покривка, студено и духа. Неподходящо време да се престарават хората.
На третото (днес) казаха по едно време, а после уточниха - до обяд. До обяд стана, но това е малко по-тежка форма на мързел.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.