камбите, преди да започне обработката |
При нас по-голямата част от чушките са от нашите камби. Те се обират няколко дни по-рано. Така стават по-червени и малко завяхват, за да се обработват по-лесно. Камбите ни са сравнително малки. Но количеството е доста солидно. Преди да са обработвани са 2 кофи и половина, и то кофи от по 15 литра.
нарязаните камби |
печени патладжани |
Тези камби се обработват с инструмент за махане на семки и после се режат на 4 части, за да се махнат семките наистина. Така нарязани те станаха една кофа с връх 15 литра и още известно количество, подбрани с форма, подходяща за печене. После те се варят с домати, нарязани, количество колкото да пуснат вода за варенето.
Варенето на тази смеска е около 2 часа.
печените, обелени чушки |
сварените камби |
Пекат се и се белят и патладжаните - в случая 4.
Това е работата в първия ден по лютеницата.
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.