вторник, 7 октомври 2014 г.

1710/365 Кисело мляко Тертер, масленост 6%, с каймак

Кисело мляко Тертер, масленост 6%, с каймак, опаковка от 300 гр видях тия дни.
Зелената хартиена опковка е направена за привличане на клиенти.
Млякото е с много фина консистенциа, което е добре. Има много тънк слой, много малко по-жълт и твърд от останалата част, което не може да се каже, че е каймак. За сведение на производителите на кисело мляко от България да усвоят технологията на производство на каймак-а от гръцките кисели млека. Техните млека едва ли са само от истински продукти, защото всичките имаха каймак и то с голяма повърхност.
Вкусът на това мляко беше леко кисел. У нас е прието е, че леко киселия вкус е признак за по-голяма достоверност на съдържанието. Но едно време киселото мляко имаше размична степен на киселост във всеки един от следващите дни след производството. В първият изобщо не беше кисело,  след 5 дни беше непоносимо кисело и с издут капак. Това го купих на 6 октомври, а срока му на годност е 31 октоври. Странно поне 25 дни.
Вече не е стресиращо да пиче, че съдържа мляко на прах. Защото по-твърдата консистенция на млечните продукти се постига с белтък на прах, който може да бъде с всякакъв произход. Така, че ако е с млечен то направо може да мине за естествено.
Реших да прочета какво пишат другите за тези млека и попаднах на една добра статия, в която се описват трикове на магазините и марките за продажба на по-високи цени. В един от коментарите се говори за тази марка и за това погледнах по-специлно надписите с малки букви на капачката. Там пише, че млякото е произведено от фирма Фикосота синтес ООД. Тази фирма е известна като производител на домакински уреди в минлото,  сега произвежда бързо оборотни стоки, между които и млечни продукти. Произвежда ги за фирмата, която стои върху етикетите на млечните продукти, включително и на това мляко.

6 коментара:

  1. i kak taka nqma nikakva informaciq za firmata za nishto .................. kak taka 10% hapvam gi veche postoqnno 10% no
    da ne sa opasni ???

    ОтговорИзтриване
  2. в кой магазин се продава това мляко

    ОтговорИзтриване
  3. не знам някой в момента да знае кое е опасно и кое не

    ОтговорИзтриване
  4. ne momci no i az go hapvam vseki den i se chudq da ne e opasno neshto ???? nqkoi nqkvo info i firmata e fantom ...

    ОтговорИзтриване
  5. Измамници. Купих същото мляко, но с горд надпис 10%. Няма каймак. На капачето са подчертали "ОБОГАТЕНО СЪС СУХО МЛЯКО, СМЕТАНА"... и това е на цена от около 6 лв килограма???

    ОтговорИзтриване

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.