понеделник, 2 февруари 2015 г.

1830/365 Булгур

След като готвих няколко пъти булгур със свинско открих, че трябва някаква подправка, за да
се впише вкусът на жито с вкусът на месото. Иначе много силно изпъква вкусът на житото и не се вписва с вкуса на месото. След първият път четох какви подправки се слагат, но дори след като сложих риган не стана. Даже сложих малко горчица, защото бях харесала много едно ястие - пълнен патладжан с булгур и кайма със сос горчица и реших, че именно това е придавало вкуса. При готвенето слагах и доста големи количества зеленчуци, включително суров патладжан, на който не му е изцеждана черната вода. Но нито това, нито горчицата и ригана не доведоха до уловима промяна на вкуса.
Тогава ядох булгур с нахут в едно заведение и открих, че подправката, която е необходима е чесън.
Имах пресен чесън. Пробвах. Открих, че това е необходимата добавка към ястието.

Няма коментари:

Публикуване на коментар