четвъртък, 7 януари 2016 г.

2167/365 Защо в супите няма зеле

В тази супа вместо картофи има нарязани кубчета от кочана на една зелка. Просто нямах
картофи. В рецептите за супи обикновено няма зале. Даже б борша има кисело зеле.
Да не би да се разваля по-лесно? По-лесно ли вкисва?
Да не пуска някакъв вкус? Или създава някакви съединения или газове?
В тази супа не беше много. Нямаше лоши ефекти според мен.

2 коментара:

  1. Хаха! Този въпрос е наистина интересен, не се бях замисляла... Да не иб да става много воднисто и меко и това да не се харесва? А може би просто картофът е по-хранитилен...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Картофът понеже има нишесте сгъстява супата и без фиде. Е ясно е, че е по-хранителен, но няма вариация на супа със зеле.
      Но от зелето не става по-воднисто. То не се слага много зеле.

      Изтриване

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.