сряда, 28 септември 2016 г.

2432/365 Шанз-Еелизе - то на София

Преди време, може би около2005 година започна ремонт на бул. Македония в София. Тогава във вестниците пишеше, че булеварда е замислен като Шанз Елизе с 6 реда/колони с дървета. И наистина те бяха 6. Тогава казаха, че част от дърветата ще бъдат подменени, защото са заболели.

По това време работех в региона. Подмениха 1/3 до 1/2 от дърветата. Малко се получи разнокалибрена картинка, но все още имаше 6 реда/колони с дървета.

Понеже си спомних за това място реших специално да дойда и да видя как се развиват нещата.
И открих това. Вече всички дървета са подменени, и то на скоро. Сложените дървета са доста малки. А и вече са само 5 колони/редици. Дърветата са доста малки и не е много ясно, че дори има 5 редици/колони от снимките.
Зелената среда също може да бъде паметник на изкуството. Не съм била на Шанз Елизе, но представяте ли си да решат да реформират улицата и то с намаляване на зеленината.
И защо сегашните ремонтаджии не получават инструкции, съобразени с такова просто изискване да са 6 реда дървета. Да, ако озеленяването беше паметник на изкуството само това можеше да се постави като изискване и дърветата да са малко по-големи. Все пак този булевард е 300 метра. Общината може да си позволи за толкова по-големи дървета.
Виж още: Шанз-Елизе-то на Пловдив

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.