понеделник, 5 октомври 2020 г.

Свинско с бамя и картофи на уок.

 

600 грама свински гърди. 200 грама бамя. 2 картофа, 2 моркова, 2 глави лук, 2 домата за готвене. Буркан смлени домати 350 грама. Лъжичка червен пипер, лъжичка брашно, 2 листа дафинов лист, 2 резенчета лимон, 3 скилидки чесън, сол на вкус.
Задушава се месото до зачервяване.

Добавят се лука и морковите нарязани на ситно и малко вода и задушаването продължава. Добавят се картофите, разделени на 3, бамята и малко вода и задушаването продължава. Добавят се чесъна, червения пипер и дафиновия лист и продължава задушаването. Добавят се доматите от консерва и пак продължава.
На края се добавя брашното суровите домати на кръгчета наредени и двете кръгчета лимон, а се маха дафиновия лист. С последното задушаване ястието е завършено.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.