неделя, 1 август 2010 г.

182/365 Доматена манджа, Доматеница


Доматена манджа или Доматеница е типична лятна храна.
Приготвя се от лук (1 глава), чушки (2-3), домати (поне 1 кг), яица (3-4) и за подправка джоджен и червен пипер.
В началото се пържат лука и чушките. Слага се червения пипер, който съвсем леко се припържва, след което се слагат доматите, рендосани или само обелени и нарязани на ситно. Пържат се, докато Ви хареса, но да се загуби цвета на пресни домати (над 20 минути). Използват се летни домати, другите са твърде кисели. Може за се сложи малко захар, за да се притъпи киселия вкус. Яйца се слагат към края.
Това е рецепта от мойто село Дебръщица.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.